Spotkanie świąteczne

na str

Sporo emocji przysporzyło naszym uczestnikom przygotowanie „Jasełek”. Próby prowadzone były codziennie, aby wszyscy potrafili wczuć się w role i odegrać swoją postać jak najlepiej.

Nadszedł też czas na świąteczne dekoracje. Każdy chętnie się włączył we wspólne ubieranie choinek. Gdy wszystko było już dopięte na ostatni guzik, a stoły zostały pięknie nakryte rozpoczęliśmy świętowanie.

Na wstępie nasi aktorzy zaprezentowali swoje przedstawienie po czym przeszliśmy do wspólnej modlitwy, życzeń i dzielenia się opłatkiem. Nie zabrakło ciepłych słów i wzruszeń. Kiedy emocje już opadły zasiedliśmy do wspólnego poczęstunku. W tle dało się słyszeć znajome kolędy, które uświadomiły nam, że nadszedł już czas radosnego wyczekiwania na upragnione święta.

więcej zdjęć: przygotowania do Wigilii | spotkanie wigilijne